08.05.20

"День Перемоги в обличчях"

"День Перемоги в обличчях"



Пам'ять-жива! Вона живе в старих фотографіях і пожовклих листах, і в свіжих квітах на могилі невідомого солдата. Пам'ять живе у воєнних фільмах і піснях, слова яких ми знаємо напам'ять, які давно стали частиною нашого життя!


Вєсєлков Афанасій Васильович

(Свекор жительки с.Доброолександрівка

 Вєсєлкової Любові Іванівни)


Народився 10 листопада 1922 року в Архангельській області. Пройшов усю війну з 1941 по 1945. У 1944 році отримав тяжке поранення під час звільнення Чехословакії.


Таскараков Михайло Григорович

(Прадідусь учениці 5 класу Доброолександрівської ЗОШ

 Палаш Кароліни)


Народився 25 жовтня 1924 року. Учасник Радянсько-Японської війни. Приписавши собі один рік, прийняв рішення вступити до лав Радянської Армії. У 1942 році був призначеним до строєвої служби в 102 окремій зенітній артилерійській бригаді. Був нагороджений медалями "За перемогу над Японією", "20 років Перемоги у ВВВ 1941-1945 рр", "30 років Перемоги у ВВВ 1941-1945 рр", у 1985 році був нагороджений орденом Вітчизняної Війни ІІІ ступеню .


Антіпов Григорій Васильович

(Прапрадід директора Доброолександрівського БК 

Пришляк Вікторії Віталіївни)


Народився 16 квітня 1907 року. Приймав участь у визволенні Відня.

Римар Іван Орестович

(Прадід учня 7-Б класу Доброолександрівської ЗОШ Ісайка Андрія)



Народився 8 травня 1927 року. Призваний до лав Радянської Армії у травні 1944 року. На момент призову, від Кривоозерського військкомату Миколаївської області , у Саврані Одеської області , закінчив курси шофера .Був водієм, перевозив поранених до військового шпиталю.


Снітко Олександр Микитович

(Прадід жительки села Доброолександрівка 

Гавалешко Тетяни Дмитрівни)


Народився 30 жовтня 1925 року Коли розпочалася війна, йому було 16 років. Був призваний до першого українського фронту. Приймав участь у визволенні міст західної України: Рівне, Коваль. Під час захисту Польських земель був поранений. Вража куля поцілила в ліву ногу і розтрощила коліно. Скалічена нога та біль назавжди залишили чорні спогади в серці.

Кушнір Павло Юхимович

(Прапрадід учня 2-Б класу Доброолександрівської ЗОШ

 Миронюка Дмитра)


Народився у 1898 році. Був учасником І та ІІ Світової війни. У 1943 році був  призваний до лав Радянської  Армії. Був поранений під Будапештом, де провів рік  на лікуванні та повернувся додому у 1946 році. мав багато нагород, а також орден "За визволення Будапешту"


Жаровський Іван Макарович

(Прадід учня 3 класу Доброолександрівської ЗОШ 

Жаровського Максима)


Народився 1924 року. Кулеметник 39 армії третього Білоруського фронту.


Гендін Микола Микитович

(Прадід учня 6-А класу Доброолександрівської ЗОШ 

Адаменко Романа)


Народився 22 травня 1923 року. Призваний до лав Радянської армії у 1942 році у прикордонні війська . Дійшов до Берліну та був нагороджений орденом Червоної Зірки, медалями "За відвагу", "За взяття Берліну."


Пчелинський Гаврило Антипович

(Прадід учня 7-А класу Доброолександрівської ЗОШ

 Монастирли Ігоря)


Народився у 1910 році.  Був призваний до лав радянської Армії у 1944 році у складі рядових. Був нагороджений медаллю "За відвагу"



Онлайн пано було створено за підтримки жителів села Доброолександрівка, директора Доброолександрівського БК Пришляк В.В., директора Доброолександрівської ЗОШ Вязової Н.В. та учнів Доброолександрівської ЗОШ.

Немає коментарів:

Дописати коментар