23.08.20

День Незалежності України

З Днем Незалежності, Україно!


З Днем Незалежності, вітаємо Україно!
Вставай! Борися до кінця!
За мирне, світле, чисте небо,
За вільне, краще майбуття!
Не забуваймо тих Героїв,
Котрі пішли у Небеса,
Тих, що рятують Україну
Ціною власного життя!



Історія свята

 Вперше День Незалежності України відзначили 16 липня 1991 року - в річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. У постанові Про День проголошення незалежності України було написано наступне:  "Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України".


Однак пізніше цю дату перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Остаточно День незалежності України був підтверджений на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 рік. З цього дня історія України змінилася назавжди.

Програма заходів до Дня Незалежності України


 Міністерство закордонних справ України спільно з Українським інститутом підготувало спеціальний формат всесвітнього святкування Дня Незалежності України – великий онлайн-марафон.
Планується, що марафон триватиме майже шість годин.
У його програмі - вітання з усього світу; українські краєвиди; включення з креативної студії МЗС; Україна очима японського туриста у фільмі “Дякую”; сет DJ Sky на фоні Карпатських гір; знайомство з українськими фешнбрендами; привітання ONUKA, NK та інших українських зірок; приготування борщу з Євгеном Клопотенком тощо.
Мова онлайн-марафону – англійська.
Він транслюватиметься на офіційній Фейсбук-сторінці України та на сторінках українських посольств. До святкування зможуть приєднатися глядачі з усього світу – трансляція стартуватиме тричі: о 04:00, 10:00 та 17:00 за Києвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар