15.04.20

COVID-19

                   ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!

Короновірус- це група респіраторних вірусів, які відомі людству давно. Їх існує понад 40 видів. Однак, у грудні 2019 р. в китайському місті Ухань уперше зафіксували новий вірус такої групи. Проте називати його "китайським" було б не правильно. Цей новий короновірус спричиняє гостре респіраторне захворювання, яке називається COVID-19.



  Новий короновірус передається від людини до людини краплинним і контактним шляхами. Він не перебуває в повітрі постійно, бо не здатен переміщатися на далекі відстані.
  У більшості людей, які хворі на COVID-19, симптоми нагадують звичайну ГРВІ (гостру респіраторну вірусну інфекцію). Власне, ця недуга і є ГРВІ, але її спричиняє невідомий раніше збудник.
  В інфікованої людини розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами:
 -гарячка;
 -кашель;
 -задишка (ускладнення дихання).
  Симптоми можуть проявитися через 2-14 днів після зараження новим короновірусом. У багатьох пацієнтів розвивається запалення обох легенів.

  Наразі немає вакцини для захисту від нової короновірусної інфекції. Найкращий спосіб уберегтися - уникнути впливу цього вірусу, тобто якомога менше виходити на вулицю й тісно контактувати з іншими людьми. 
  Не існує специфічного противірусного лікування від нового короновірусу. Інфіковані люди мають звертатися по медичну допомогу, щоби полегшити симптоми. 
  Щоб захиститися від інфікування, варто виконувати прості правила:
 -перейдіть на дистанційний режим роботи;
 -регулярно та ретельно мийте руки з милом упродовж 20-40 секунд;
 -регулярно дезінфікуйте контактні поверхні та предмети спільного використання.

  Якщо немає можливості працювати дистанційно, у робочому просторі мають бути:
 -дезінфектори;
 -місця для миття рук теплою водою з милом;
 -відстань між працівниками 1,5-2 метри.
  У разі появи симптомів ГРВІ на робочому місці працівник має надягнути захисну маску (щоб убезпечити інших), самоізолюватися та зв'язатися зі своїм лікарем. Роботодавцю варто прийняти швидке рішення про переведення такого працівника на дистанційну роботу.
  Якщо вам різко стає зле, самоізолюйтеся та зателефонуйте до швидкої медичної допомоги. Виконуйте вказівки лікарів: вони знають, як вам допомогти.


Немає коментарів:

Дописати коментар